Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Népművészek a Fáma Házánál 20130420

2013. április 20- án a Zala Megyei Népművészeti Egyesület 14 tagú delegációja érkezett Letenyére a Letenyéért Közéleti Egyesület meghívására, a gégárti látogatás viszonzásaként.

A két egyesület kapcsolatfelvételi, együtműködési szándékkal ismerkedett egymás tevékenységével, terveivel.

A letenyei találkozóhelyen, a kastélypark platánja alatt találkoztak a megye több pontjáról érkezett, a népművészet számos területét képviselő népművészek, ahol az LKE elnöke fogadta őket és bemutatta Letenye büszkeségét a platánt.

A következő helyszín az Öreg- hegyi boronapince volt, ahol Molnár Ferenc elnök közreműködésével a Szőlő és Gyümölcstermesztők Egyesülete munkájába is betekintést nyerhettek a vendégek, illetve helyi borokat kóstolhattak.

A Fáma Háza kiállításait nagy érdeklődéssel tekintették meg a szakemberek és elismeréssel szóltak a közösség értékteremtő munkájáról, biztosítottak bennünket további partnerségükről, együttműködési szándékukról, segítségükről, melyet nagy örömmel fogadtunk.

A bográcsos, kemencés ebéd után került sor Májer Józsefné kézimunkáit bemutató kiállítás megnyitójára.

A kiállítást megnyitotta: Kocsisné Koszorús Anikó

                                             Aranykoszorú Díjas hímző

                                  A Zalaegerszegi Hímzőkör vezetője

A program végén a ZMNE vezetői: Skrabut Éva elnök és Prokné Tirner Gyöngyi szakmai vezető,  a birtokukban lévő, a néhai Keszei Sándorné munkásságát fémjelző, elismerő dokumentumokat adtak át az LKE elnökének azzal, hogy a Fáma Házában, az emlékszobában méltó helyre kerüljenek.

A délután folyamán szakmai jellegű tapasztalatcserék, az együttműködések területeinek megvitatása folyt.