Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Civilek Éjszakája 2011.

 

Az LKE is benevezett a 2011. szeptember 10- én éjszakára, a Kurfli Közhasznú Kulturális Egyesület által meghirdetett országos civil kalandba, a Civilek Éjszakája programsorozatba.

Az egyesület elnöke a letenyei, még nem teljesen kész Fáma Háza pajtájában köszöntötte a civil szervezeti képviselőket, a szépszámú érdeklődőket és elmondta, hogy ez a program már a megnyító előtt is a Fáma Háza országos népszerűsítését kívánja szolgálni, másrészt érdekes, talán kicsit szokatlan közösségi együttlétet szorgalmaznak a hagyományápolás szándékával.

Az egyesület a Letenye, Ságvári u. 21. sz. alatti Fáma Háza felújított (más funkciót kapott) istállójába szervezett petróleumlámpás nosztalgia himzőestet, melynek célja a letenyei hímzés megismertetése, népszerűsítése volt.  Aki elkezdett hímezni egy terítőt, hazavihette.

A felújított pajta adott otthont a kukoricafosztásnak, a tökfaragásnak és az egyesület hagyományőrző tevékenységének kivetítős bemutatására.

A program során helyi népi étkek kóstolására volt lehetőség, mind a 100 körüli érdeklődő megvendégeléséről gondoskodott az LKE tagsága.

Köszönet mindenkinek, aki bekapcsolódott az egyes tevékenységekbe, egyéb módon kinyilvánította együttműködését a jó cél érdekében, vagy csak egyszerűen a teliholdat a Fáma Háza udvarán csodálta meg a 22- 02 óráig tartó rendezvény ideje alatt, és jelenlétével az egyesület törekvéseit támogatta.